Overig

Muziekregisseur, bassist, geluidstechnicus

Naast alle productionele activiteiten, werk ik met veel plezier als klankregisseur bij het Metropole Orkest, en is alsvaste (contra-)bassist in het trio en 4-tet van jazz zangeres Katelijne van Otterloo. Ook was ik actief als geluidstechnicus in theaters en op podia met o.a. chansonnier Philippe Elan. Hiernaast een compilatie van mijn werkzaamheden als klankregisseur bij het MO.

Naast alle productionele activiteiten ben ik vaste (contra-)bassist in het trio en 4-tet van jazz zangeres Katelijne van Otterloo en speelde in diverse bands en orkesten als gastbassist.
Hiernaast een filmpje van ‘Munich ’74’ gecomponeerd door Rogier van Otterloo – mijn vader – uitgevoerd door het blazersensemble NEOS Brass. Live in De Doelen in Rotterdam, met Cor Knegjens (piano), Peter van Leeuwen (gitaar), Bas van Otterloo (basgitaar) en Pim Dros (drums).

Bas van Otterloo als bassist van het Katelijne van Otterloo popjazz kwartet. Tijdens het jaarlijks terugkerend open lucht concert op een eiland in de Westeinderplas in Aalsmeer tijdens ‘PlasPop’. Dit was de ‘lustrum editie’ in 2017. Met Wolf Martini – gitaar, Bas van Otterloo – bas, Arno van Nieuwenhuize – drums. Deze video is tot stand gekomen door het samenvoegen van alle filmpjes die zijn gemaakt door het publiek!!

Opnames van het theater concert ‘Full Colour’ in 2005, naar de gelijknamige CD van jazzzangeres Katelijne van Otterloo. Mijn vrouw en ik schreven de meeste stukken (muziek en tekst) op dit album ‘Full Colour’.  In deze compilatie hoor je Misty, They can’t take away from me, Summertime, en eigen stukken als This Moment, Rainbow of the Moon etc.. Met Gregor Hamilton (piano), Bas van Otterloo ((contra-)bas), Thijs van Otterloo (saxen), Arno van Nieuwenhuize (drums), Marcel Dorenbos (gitaren, cavaquinho). .

Videoclip ‘Rainbow of the Moon‘, (music and lyrics by Bas and Katelijne van Otterloo). Een productie in eigen beheer, een van de songs van het album ‘Full Colour’.  Vocals: Katelijne van Otterloo, piano/keys: Gregor Hamilton, guitar: Marcel Dorenbos, bass: Marcel Schimscheimer, drums: Arno van Nieuwenhuize.

In theater ‘En Pluche’ (Le Garage van Joop Braakhekke) in Amsterdam, speelden we een concert met het popjazz kwartet. Hier een video van ‘One Day I’ll Fly Away’ (Joe Sample / Randy Crawford) , Vocals: Katelijne van Otterloo, piano – Michiel Buursen, bass – Bas van Otterloo, drums – Arno van Nieuwenhuize.

In theater ‘En Pluche’ (Le Garage van Joop Braakhekke) in Amsterdam, speelden we een concert met het popjazz kwartet. Hier een video van ‘Come with me now’ (Tania Maria) , Vocals: Katelijne van Otterloo, piano – Michiel Buursen, bass – Bas van Otterloo, drums – Arno van Nieuwenhuize.

Vocals: Katelijne van Otterloo, gitaar – Wolf Martini, bas – Bas van Otterloo, drums – Arno van Nieuwenhuize.

Interesse in mij als muziekregisseur of muziekproducent?

Share This